Een Motorhelm Kopen; Waar Moet Je Op Letten?

Gepubliceerd jul. 25, 22
5 min read

Een Motorhelm Kopen – Tips En Info

Een motorhelm is het meest essentiële stukje gear voor de motorrijder. Het beschermt je mooie snuitje bij een ongeval en houdt de vliegen uit je ogen tijdens het rijden. De laatste jaren zijn er echter zoveel mooie ontwerpen en stijlen uitgebracht dat het soms moeilijk kiezen is. Waar je vroeger puur functioneel een helm droeg, is een het tegenwoordig meer een soort fashion statement.

Helmen AssortimentVoordeelhelmen Winkel

Over het algemeen heb je drie soorten motorhelmen: een full face helm die uit een stuk bestaat en welke je niet kunt open klappen. een full face helm met een opklapbare kinbak. Deze kun je dus open en dicht rijden. in de volksmond beter bekend als een potje of een pothelm.

Op de motorhelmen pagina van vind je een overzicht van alle merken verschillende typen motorhelmen aanbieden. Voordat je een helm gaat kopen is het daarom belangrijk te weten hoe je hem gaat gebruiken (Motorhelmen - Ruime voorraad). Als je veel wilt gaan touren op een tourmotor of een allroad, moet je geen integraalhelm kopen die is ontworpen voor de voorovergebogen zitpositie op een supersport motor.

Alles Over Helmen

Een jethelm wordt al snel geassocieerd met Harley- of andere cruiser rijders. Ik moet toegeven dat het er i. c.m. een zonnebril ook badass uit ziet. Ik vind de Jethelm echter nooit een goede keuze, omdat bij een val van de motor het onderste gedeelte van je gezicht niet is beschermd en je vooral tijdens het rijden op de snelweg veel wind en insecten op je gezicht krijgt.

Voor veel mensen is het tegenwoordig belangrijk dat ie past bij hun kleding en hun motor (Motorhelm - 1500 verschillende modellen). Los van de looks is de alsnog het meest belangrijk. Sommige helmen zijn meer gemaakt voor ronde hoofden, andere helmen zijn meer voor ovale hoofden en dan heb je weer helmen die daar qua pasvorm tussenin zitten.

Deze merken hebben een wat meer rondje pasvorm terwijl mijn hoofd wat meer ovaal is. Als ik een helm van deze merken draag merk ik dat er te veel druk op m’n voorhoofd zit. Na 10 minuten rijden zie je dan een grote lijn of stip op m’n voorhoofd en na ±30 minuten rijden begint het echt pijn te doen! Helmen van Schuberth en Shoei passen juist weer perfect op m’n hoofd.

Motorhelm, Helmen Voor Motor

Ga niet af op reviews van andere bikers die op You, Tube klagen over de pasvorm van een helm! iedereen heeft een eigen hoofdvorm en haardos, waardoor de manier waarop een helm je past altijd iets individueels is (Helmen & motorkleding. Ruim aanbod). Bij rijden op hoge snelheden krijg je te maken met allerlei geluiden.

Bij windgeluid kun je ook nog eens last krijgen van zogenaamde . Je hebt deze term vast wel eens gehoord als het om vliegtuigen gaat (Motorhelm, helmen voor motor). Bij een helm is het een klapperend geluid wat kan worden veroorzaakt door het windscherm op je motor, die de wind richting het vizier op je helm duwt.

Sommige helmen hebben meer last van windgeluid als andere helmen vanwege de bouwconstructie. In deze video van Forta, Moto vind je een test waarin wordt gekeken hoe twee premium systeemhelmen presteren op het gebied van windgeluid. Met de Shark Evoline 3 tijdens een ritje op mijn Honda Transalp 650 werd ik gewoon gek van het windgeluid.

Motorhelmen Zijn Er In Vele Soorten

Motorhelm HerenWaar Kan Je Het Best Een Goedkope, Nieuwe Motorhelm Kopen?

Hierdoor zit het klapmechanisme aan de buitenkant, wat voor veel extra windgeluid zorgt. Toen ik die helm kocht, dacht ik daar overigens totaal niet over na. Ik vond de looks i. c.m. de opklapbare kinbak gewoon supervet. Uiteindelijk heb ik hem vanwege het windgeluid en de verkeerde pasvorm via Marktplaats verkocht.

Welke helm je ook koopt, of ie nou heel gehorig is of vrij stil, draag altijd oordoppen! Beschadiging aan je trommelvlies is permanent en herstelt nooit meer. Als je vaak motor rijdt en vooral op hogere snelheden, loop je binnen no time lichte gehoorschade op (Uw Motorhelmen Specialist). Aan het begin zul je er niet veel van merken, maar na een aantal jaar zonder oordoppen te rijden ga je dat zeker merken.

Motorhelmen - MotorkledingMotorhelmen Voor Mannen

Je kunt laten maken of kopen. Ik ben in het bezit van beide type oordoppen maar gebruik vanwege het specifieke motorgeluid van mijn Suzuki SV1000n enkel oordoppen van 20 euro. Motorhelm Test Review 2022. De filteren de basgeluid van de uitlaat het beste. Oordoppen op maat kun je bij een gehoorspeciaalzaak laten maken en standaard motor oordoppen kun je bij zowel een gehoorspeciaalzaak als een motor speciaalzaak kopen. Goedkope motorhelm kopen?.

Hoe Koop Je De Juiste Motorhelm?

Goede ventilatie is daarom essentieel als je comfortabel wilt rijden in hogere temperaturen. Voordat ik een helm koop zoek ik op You, Tube of via Google altijd naar ervaringen van andere bikers. Reviews van bijvoorbeeld Motorkledingcenter. nl of Motozoom. nl heb je niks aan, want die laten je alleen zien hoe ie er uit ziet en wat de pasvorm is.Vooral in de warme maanden kan een helm dragen heel onplezierig zijn als de ventilatie van je helm slechts is. Dit is ook de reden dat ik momenteel een Schuberth E1 draag. In tegenstelling tot praktisch alle andere systeemhelmen heeft ie op het kinstuk een extra ventilatierooster. Deze lucht komt op m’n mond en baard. Motorhelm kopen? - makkelijk en snel.

Meer van Marktplaats auto

Navigation

Home

Latest Posts

Occasions: Sterk In Elk Merk

Published Nov 18, 22
6 min read

Uitlijnen

Published Sep 16, 22
6 min read