Beste Vpn - Bezoek onze website

Gepubliceerd mrt. 14, 22
6 min read

Fleetmanager - Kijk op deze website

Tijdregistratie - vind het hierUrenregistratie

Als je zakelijk rijdt, dan moet je je bonnetjes van tanken goed bewaren. Doe je dit niet dan zijn de kosten niet aftrekbaar bij de belasting. En dat is zonde. Een tankpas kan je helpen bij het fiscusproof bewaren van je brandstofbonnen. Daarnaast biedt een tankpas nog meer voordelen voor ondernemers.

In dit artikel, Voordelen van een zakelijke tankpas, Als je zakelijk rijdt, dan moet je je bonnetjes van tanken goed bewaren. Doe je dit niet dan zijn de kosten niet aftrekbaar bij de belasting. En dat is zonde. Een tankpas kan je helpen bij het fiscusproof bewaren van je brandstofbonnen.

Hoe en wat vertellen we je in dit artikel. Waarom kiezen voor een zakelijke tankpas? Veel ondernemers maken gebruik van een zakelijke tankpas. Waarom kiezen zij voor die extra pas, in plaats van de brandstof ‘gewoon’ te pinnen met de zakelijke rekening? De meest genoemde voordelen zijn:Alle transacties op 1 factuur, Je kunt geen bonnetjes meer kwijtraken, Duidelijk overzicht van alle tank- en/of laadbeurten, Tankbeurten van jou en je medewerkers, Het is niet alleen voor jezelf handig om zo’n autopas te hebben.

Tankpas Voor Mkb

Geen mensen meer aan jouw bureau of dat van de financiële administratie met bonnetjes die makkelijk kwijt raken. En geen medewerkers meer die moeten wachten tot hun declaraties worden uitbetaald. Minder ‘gedoe’ dus. In het overzicht wat je krijgt, zie je niet alleen de brandstofkosten. Je ziet ook makkelijk hoeveel btw je hebt betaald.

Dat scheelt jou of je boekhouder weer tijd. Alle mobiliteitskosten op 1 factuur: parkeren, laden & meer, De brandstofbonnen zijn het eerste waar mensen zich geen zorgen meer over maken met een zakelijke tankpas. Maar wist je dat je ook andere mobiliteitskosten op de factuur kunt terugvinden? Met de tankpas van MKB Brandstof heb je 1 autopas voor tanken, laden en parkeren.Handig als je verschillende soorten auto’s in het wagenpark hebt. Medewerkers met auto’s op fossiele brandstof en medewerkers met elektrische auto’s kunnen zo gebruik maken van dezelfde soort autopas. Alleen noemt de een hem waarschijnlijk zijn tankpas en de ander heeft het over zijn laadpas. De kosten komen in ieder geval op dezelfde verzamelfactuur, zodat jij makkelijk het overzicht houdt.

Lease Wiki

Dan valt de auto onder het ondernemingsvermogen en staat hij op de balans. In dat geval mag je de autokosten aftrekken van de winst. Wat in jouw geval de meest gunstige situatie is, de auto privé of zakelijk opgeven, lees je in dit artikel ‘Auto: privé of van de zaak?’ De meest bekende aftrekbare kosten zijn:Kosten van de verzekering, Onderhoud & reparatie, Afschrijving, Motorrijtuigenbelasting, Brandstof, Parkeerkosten, Least de onderneming de auto? Dan zijn de volgende kosten aftrekbaar: En als ze niet in de leasekosten zitten:Brandstof (zowel fossiele brandstoffen als elektrisch laden)Verzekeringskosten, Onderhoud en reparatie, Afschrijving, Nogal wat kosten die je af kan trekken dus.

Met de tankpas van MKB Brandstof heb je 1 autopas voor tanken, laden en parkeren en krijg je alle kosten fiscusproof op 1 verzamelfactuur (zakelijke tankpassen).

Kennisbank Zakelijk Rijden - VoordeligWagenparkbeheer

Een tankpas is niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar neemt ook heel wat werk uit handen. Weg met het gehannes om onpraktische bonnen bij te houden en maandelijks krijg je op een keurige manier een facturatie van alle tankbeurten met eventuele bijhorende diensten, die je met de tankpas uitvoerde. Maar hoe werkt nu een tankkaart eigenlijk? Voor wie is het hoofdzakelijk nuttig.

Vpn Verbinding

Je kan het een beetje vergelijken met een creditcard of pinpas. Het is een betaalmiddel dat onder verschillende benamingen door het leven gaat: tankcard, tankkaart, brandstofpas, zakelijk tankpas. Al deze vlaggen dekken dezelfde lading. Met een tankkaart – zoals het woord laat vermoeden – kan je brandstof en vaak andere producten kopen bij een tankstation.

De werking even op een rijtje zetten: Reken brandstof af met de tankkaart De afrekening met een tankkaart verloopt zoals eerder vermeld eigenlijk hetzelfde dan dat je dat doet met een bank- of creditkaart. Ook hier werkt het met een magneetstrip die je gaat ‘swipen’. VPN verbinding. Bij een tankstation, dat volledig onbemand is, moet je er wel zorg voor dragen dat die magneetstrip aan de onderzijde van de tankaart zit.

In vele gevallen wordt bij het beëindigen van de tankbeurt de kilometerstand gevraagd. Vrij handig omdat het je administratie iets makkelijker maakt. Waar werkt de zakelijk tankkaart? Tankpassen functioneren praktisch in alle tankstations in Nederland. Bij de meeste grote merken vormt dit geen enkel probleem, maar ook in onbemande stations bewijst de tankpas zijn diensten (laadpassen).

Vpn App

Andere opties waarvoor je een tankkaart kunt gebruiken Tankpassen zijn niet alleen maar geschikt voor te tanken, maar kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt - laadpassen. Denk maar in eerste instantie aan een carwash of waar je parkeergeld nodig hebt. Het zijn maar enkele van deze opties, afhankelijk wat de optionele mogelijkheden zijn van tankpas-aanbieders.

In vele gevallen kunnen geen shop artikelen worden gekocht. Een randvoorwaarde om een tankaart te gebruiken, is dat de aspirant gebruiker BTW verschuldigd is en daarnaast is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK). Met andere woorden zijn het niet alleen maar ondernemers. uren bijhouden. De doelgroep die er gebruik van kan maken is groter dan je denkt: Personeelsleden die rondrijden met een leasewagen, ontvangen op kosten van de werkgever een tankkaart om gaan te tanken Verenigingen of stichtingen Gebruikers van organisaties of verenigingen hebben eveneens de mogelijkheid om te tanken en hun kosten via de kaart terugbetaald te krijgen Of je nu een zpp’er, VOF of MKB’er bent die op naam van een onderneming met een vierwieler rondtoert.

Het abonnement van een tankkaart, die je zakelijk gebruikt, is eveneens op fiscaal vlak volledig aftrekbaar. Elke 2 of 4 weken ontvangt een zakelijk tankpas-abonnee een verzamel factuur van de tankkaart aanbieder. Het grote pluspunt is dat de administratieve rompslomp door de aanbieder uit handen wordt genomen van de geabonneerde.

Kennisbank Zakelijk Reizen

Alle gemaakte onkosten met de tankpas en de verschuldigde BTW zijn in één en dezelfde factuur opgenomen. Naast de kosten voor brandstof is het ook mogelijk om beroep te doen op andere dienstverleningen via de tankkaart. Parkeergarages of een autowasstraat betalen, zijn dus ook mogelijk bij de meeste aanbieders. Die extra service hangt af welke type tankkaart voor zakelijk gebruik, wordt aangeschaft.

Het gebruiksgemak van universele tankpassen heeft het grote voordeel dat je haast in alle stations kunt tanken in Europa. Hierdoor kan je een beetje de kat uit de boom kijken welk benzinestation de voordeligste voorwaarde aanbiedt. wagenpark. Het belangrijkste nadeel van deze multipas tankkaart is dat het maandelijks abonnementsgeld aan de hoge kant ligt met vaak 7 euro of meer.

De vraag hierbij die je moet stellen is of je een netwerk van meer dan 4000 stations ook wel echt in de praktijk nodig hebt. Of heb je met 1000 stations in Nederland al voldoende mogelijkheden? Of waar ligt je perimeter: binnen een straal van 40 kilometer of niet. En welke stations in de buurt zijn het meest vertegenwoordigd? Dankzij verschillende apps op de smartphone kan je een gedetailleerd overzicht van de aanbiedingen in je regio nachecken.

Navigation

Home

Latest Posts

Occasions: Sterk In Elk Merk

Published Nov 18, 22
6 min read

Uitlijnen

Published Sep 16, 22
6 min read